Marc Trifin

Marc TRIFIN

vier en een half jaar mee aan

het roer van het RSVZ

Marc TRIFIN begon zijn loopbaan in 1978 bij het ministerie van Financiën, waar hij alle echelons doorliep en ten slotte directeur werd.

 

Gekend voor zijn sterke budgettaire vaardigheden, trad hij in 1999 toe tot het kabinet van de minister van Financiën, en daarna, 4 jaar later, tot het kabinet van de minister van Zelfstandigen ... om er de budgettaire dossiers te behandelen. Hij was er tevens verantwoordelijk voor de diverse onderhandelingen betreffende de bestuursovereenkomsten van het RSVZ en de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen van het RSVZ.

 

In januari 2014 nam hij de functie van adjunct-administrateur-generaal van het RSVZ op zich waarbij hij steeds trouw bleef aan zijn principes van budgettaire orthodoxie.

 

Daarnaast leidde hij - samen met ‘zijn’ dienst Logistiek - met succes de aankoop van de nieuwe gebouwen en de verhuizing van het centraal bestuur van het Rijksinstituut.

 

Zijn groot inlevingsvermogen heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op het RSVZ. Hij blijft ons voor altijd bij als een man met een grote luistervaardigheid, met een uitstekende zin voor synthese, een aangeboren gevoel voor creativiteit en een sterke wil om resultaten te bereiken.